10 redenen waarom je IT altijd up-to- date moet zijn

Elke organisatie is tegenwoordig sterk afhankelijk van IT. Dat houdt ook in dat wanneer je IT niet op orde is, het direct invloed heeft op de uitoefening van je werk en daarmee op het succes van de organisatie. Wij geven je 10 redenen waarom je IT altijd up-to- date moet zijn.

Medewerkers maken op hun werkplek gebruik van verschillende technieken en applicaties. Er komt ontzettend veel bij kijken om te ervoor te zorgen dat deze applicaties ook naar behoren functioneren. Denk aan autorisaties, toegang en (informatie)beveiliging en tegenwoordig ook cloudoplossingen. In de praktijk blijkt dat al deze IT vaak gedeeltelijk of helemaal niet up-to-date is.

Informatietechnologie up-to- date

Bij IT die up-to-date is gaat het om zowel de techniek zelf als patching en upgrades. Voor de technologie zelf zijn functionaliteit, performance en beveiliging bepalend. De technologie moet in eerste instantie passen bij waar je het voor wilt gebruiken. Door ervoor te zorgen dat de technologie ook up-to-date is met patches en upgrades, ben je minder kwetsbaar voor dataverlies en cyberaanvallen.

10 redenen voor een up-to- date IT

  1. Kennis: het behoud van kennis is goedkoper dan elke keer opnieuw het wiel uitvinden.
  2. Kosten: het is vaak duurder om grote vervangingsslagen te doen, dan er telkens voor te zorgen dat je up-to-date blijft met de nieuwste technieken en upgrades.
  3. Kwetsbaarheid: oudere technologie is kwetsbaarder voor cybercrime en datalekken.
  4. Concurrentie: betere en efficiëntere IT zorgt voor betere processen waardoor je concurrentiepositie verbetert.
  5. Goed werkgeverschap: als werkgever kun je eenvoudiger talent binnenhalen én aan je binden als je met de nieuwste technieken werkt. Denk aan bijvoorbeeld mobiel werken, nieuwe applicaties en cloudoplossingen.
  6. Uitstraling: toeleveranciers en afnemers in de keten zien dat je zaken up-to- date zijn. Dat straalt professionaliteit uit.
  7. Efficiëntie: efficiënt kunnen werken met toepassing van technologie levert besparingen op. Efficiënte processen leveren extra omzet tegen lagere kosten.
  8. Beveiliging: beveiliging is beter geregeld als je up-to- date bent. Nieuwe technologie en hardware en geüpdate software zijn beter afgeschermd tegen hedendaagse (cyber)bedreigingen.
  9. Performance: met het gebruik van nieuwe(re) technologieën kun je je performance verbeteren. Dit komt de efficiënte ten goede en bespaart uiteindelijk tijd en geld.
  10. Flexibiliteit: nieuwe technologie zorgt ervoor dat je flexibel bent. Denk bijvoorbeeld aan cloudoplossingen voor mobiel- en thuiswerken.

Is de IT in jouw organisatie up-to-date, zodat jij optimaal gebruik kunt maken van technologieën en applicaties?

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem dan vandaag nog contact met ons op!