Beheer je data in elke cloud én on-premise

Het gemak van de cloud in termen van flexibiliteit en schaalbaarheid naar behoefte is ook op locatie een eis in het huidige IT-landschap. Bedrijven voelen immers een groeiende druk om efficiënter en meer agile om te gaan met resources. Beheer je data in elke cloud én on-premise met de Hybrid Cloud Infrastructure ontwikkeld van enterprise klasse.

Daarnaast speelt voor het opslaan en verwerken van data de cloud een steeds grotere rol. Private, managed en public clouds maken namelijk het afnemen van diensten flexibel en eenvoudig. NetApp Hybrid Cloud Infrastructure (HCI) is daarom volledig geïntegreerd met de hybride en multi-cloud. Data is niet alleen makkelijk, maar vooral ook consistent, veilig en gecontroleerd te verplaatsen tussen een NetApp HCI systeem en de diverse cloudomgevingen.

Flexibele groei door converged infrastructure

Een Hybrid Cloud Infrastructure stelt een bedrijf in staat om te groeien in lijn met de behoefte. Het converged systeem bestaat daartoe uit aparte compute en storage nodes, die onafhankelijk van elkaar schalen. Als er alleen meer behoefte aan storage is, blijft zodoende de compute capaciteit onveranderd.

Dit helpt bijvoorbeeld om hogere software licentie-kosten dan nodig te voorkomen en investeringen in lijn met de behoefte te brengen. Omdat bovendien een dergelijke uitbreiding van het NetApp HCI systeem zonder enige disruptie verloopt, worden bedrijfsprocessen niet onderbroken.

Geen beheerdruk door Hybrid Cloud Infrastructure

NetApp heeft de hardware van de storage en compute nodes geoptimaliseerd en op elkaar afgestemd. Hierdoor garandeert NetApp dat de componenten van NetApp HCI feilloos en optimaal met elkaar samenwerken. Het beheer van de compute en storage nodes is centraal geregeld in een gebruikersvriendelijke managementapplicatie van VMware. Hierdoor is voor het beheer van de converged infrastructure geen technische expertise nodig.

Optimale prestatie van elke workload

Bij NetApp HCI maakt Quality of Service integraal onderdeel uit van de storage technologie. Door ondergrenzen voor bandbreedte en toegangssnelheid in te stellen krijgt de workload gegarandeerd voldoende performance van het storage systeem. Maximum grenzen voorkomen dat een workload een andere kan verstoren, het zogeheten “noisy neighbour” effect. Door deze Quality of Service op storage niveau kan een organisatie een consistente en voorspelbare service afgeven wat betreft de prestaties van verschillende workloads.

Maximale integratie met de cloud

Met de Data Fabric biedt NetApp een hybride en zelfs multi-cloud infrastructuur om data daar beschikbaar te stellen waar die nodig is. De Data Fabric koppelt daartoe naadloos verschillende cloudomgevingen aan elkaar, zowel private, managed als public clouds.

Daartoe voorziet de Data Fabric in de benodigde connectiviteit om data moeiteloos te verplaatsen naar de meest geschikte omgeving. Data die niet on-premise hoeft te blijven, is hierdoor zonder probleem in een cloudomgeving te zetten. Op die manier kan een bedrijf haar cloudinfrastructuur optimaal inrichten.

Daarnaast is data eenvoudig en efficiënt uitwisselbaar. Dataconversie is niet nodig tijdens het migreren, waardoor de organisatie te allen tijde de volledige controle over haar data behoudt. Ongeacht namelijk of de data on-premise staat of in een cloudomgeving, de toegang ertoe blijft transparant.

Ontzorging door Damecon Managed Cloud

Om het beheer van de complexe hybride en multi-cloud te vereenvoudigen heeft Damecon een Managed Cloud op basis van de Data Fabric. Het opzetten en beheren van een private omgeving in deze Managed Cloud ligt geheel bij Damecon. Een bedrijf kan zodoende snel en eenvoudig diensten inzetten, zoals een virtuele desktopomgeving, Exchange of Office 365.

Omdat het NetApp HCI systeem van de Damecon Managed Cloud zich in twee datacenterlocaties in Rotterdam en Amsterdam bevindt, staat alle data gegarandeerd in Nederland. Een zorginstelling bijvoorbeeld voldoet op die manier aan de wettelijke eis met betrekking tot het kunnen aantonen van de fysieke locatie van haar data.

Cloud Exchange: makkelijk en veilig naar de public cloud

Daarnaast heeft Damecon een Cloud Exchange. Die zorgt voor een directe verbinding van de Managed Cloud met de public cloud van Azure en AWS. Daardoor hoeft ook het beheer van workloads in de public cloud niet meer zelf uitgevoerd te worden. Dankzij de Data Fabric kan deze moeiteloos verbonden worden met NetApp HCI bij de klant.

Voor de koppeling met de public cloud gebruikt de Cloud Exchange zogeheten private connections. Deze verbindingen staan garant voor veiligheid en performance, doordat het netwerk met Azure en AWS volledig gescheiden is van het publieke internet. Bovendien leveren de private connections een hoge performance, zodat de data in Nederland kan blijven, terwijl de workload in de public cloud staat.

Meer weten?

Beheer je data in elke cloud en on-premise met een Hybrid Cloud Infrastructure waardoor je data makkelijk, consistent en veilig te verplaatsen is. NetApp HCI reduceert de beheerdruk bij de eigen IT-organisatie sterk en vereenvoudigt databeheer van de hybride en multi-cloud. Lees daarom onze whitepaper “NetApp HCI: Hybrid Cloud Infrastructure” voor verdere informatie over de mogelijkheden of neem direct contact met ons op.