Wat is Damecon Secure S3?

Veilige opslag van data is vandaag de dag belangrijker dan ooit tevoren. Digitale opslag heeft gezorgd voor veel nieuwe mogelijkheden. In veel opzichten is cloudopslag eenvoudiger, veiliger en kostenefficiënter dan traditionele manieren van opslag. Maar ook cloudopslag kent zijn beperkingen en risico’s. Alleen al vanwege de vele verschillende manieren en vormen van beveiliging. Secure S3 van Damecon is een vorm van kostenefficiënte cloudopslag die de afgelopen jaren veel aan populariteit heeft gewonnen. Wat is Secure S3 precies en wat biedt het je? Wij leggen het uit.

Secure S3: vrijwel ongelimiteerd opslaan

Secure S3, ook bekend als S3 Cloud of S3 Security, is een cloudservice en kent diverse voordelen. Waarschijnlijk het grootste USP van deze dienst is de vrijwel ongelimiteerde opslag van data tegen aantrekkelijke kosten. Dit maakt van deze vorm van cloudopslag een van de meest kostenefficiënte manieren. Je zult niet tegen beperkingen op het gebied van data-overdracht of bandbreedte aanlopen.

S3 gebruikt een unieke infrastructuur genaamd “buckets”. Elke gebruiker heeft een eigen unieke bucket met een unieke ID. Deze zorgt voor veilige opslag. Data is toegankelijk via een web interface. De dienst bestaat sinds 2006 en groeit nog steeds. Reeds vanaf de start werden alleen al door Amazon’s dienst meer dan 10 miljard bestanden beveiligd opgeslagen. Binnen een jaar groeide dit aantal tot meer dan 2 biljoen. Dat de veiligheid, stabiliteit en bereikbaarheid hier geen moment onder geleden hebben, zegt alles over de kwaliteit van deze oplossing.

Altijd bij je data

Een van de aantrekkelijke eigenschappen van Secure S3 opslag is dat je data altijd toegankelijk is. Enerzijds omdat een uptime van 99.99% wordt gegarandeerd en anderzijds dankzij de web interface.

Veel clouddiensten zijn ontwikkeld als veilige opslag in de vorm van een archief of als werkbare verzamelplaats. Secure S3 is het allebei.

Data gegarandeerd in Nederland

Een van de voordelen van de Secure S3 bucket van Damecon is dat deze staat in de Damecon datacenterlocaties in Nederland. Damecon heeft datacenterlocaties zowel in Amsterdam als in Rotterdam.

Zelf toegang beheren

Secure S3 biedt de mogelijkheid om eenvoudig zelf te beheren wie toegang heeft tot de cloud en wie niet. Alleen vooraf goedgekeurde adressen hebben de mogelijkheid om de opslag via de cloud te benaderen.

Bewezen kwaliteit en waarde

Secure S3 heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. De techniek en veiligheid zijn dermate toonaangevend dat zeer grote organisaties en multinationals hierop vertrouwen.

Door de schaalbaarheid van het concept is Secure S3 echter ook bijzonder interessant voor MKB organisaties. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op of bekijk het Secure S3 whitepaper.