Elke organisatie maakt gebruik van IT en de juiste inzet is van grote invloed op het succes van een onderneming. IT is vaak zelfs het onderscheidende vermogen van een organisatie. Zo kun je boven je concurrentie uitstijgen door een betere klanttevredenheid als gevolg van goede en klantvriendelijke automatisering en duidelijke processen.

Om IT zo optimaal mogelijk in te zetten, is het belangrijk om te weten hoe ‘de zaken’ ervoor staan. Niet alleen je organisatie, maar ook je klanten hebben daar baat bij. Maar hoe krijg je nou inzicht in de status van IT in je bedrijf?

Bepaal wat je wilt weten

Het begint met te weten waar je inzicht in wilt hebben en waarop je wilt sturen. Daarvoor moet je bepalen wat je precies wilt meten. Zet daarom je belangrijkste IT-processen, producten en resultaten op een rij. Denk aan Big Data voor andere inzichten op basis van data of IoT waarbij sensoren informatie geven waardoor je nog beter kunt werken.

Zorg dat gegevens meetbaar zijn

Zorg dat je de gegevens die je nodig hebt om de belangrijkste waarden te kunnen meten digitaal beschikbaar hebt.  Hiervoor heb je schaalbare en flexibele omgevingen nodig. Cloudoplossingen zijn hiervoor uitermate geschikte.

Zorg voor koppelingen tussen systemen

Veel organisaties gebruiken verschillende systemen voor het opslaan van gegevens. Zorg ervoor dat je systemen aan elkaar zijn gekoppeld, zodat gegevens op één centrale plek beschikbaar zijn.

Creëer overzicht

Nu je weet wat je moet meten om de status van je IT inzichtelijk te krijgen en deze meetbare gegevens (online) op één plek beschikbaar hebt gesteld, is het zaak om de waarden uit je systemen te destilleren en in bedrijfssoftware – realtime – inzichtelijk te maken. Een cloudoplossing is hiervoor het meest ideaal, maar er bestaan ook hybride cloudoplossingen die gekoppeld kunnen worden aan grote hyper scalers zoals Azure, AWS en Google.

Sturing op data

Nu je de beschikking hebt over realtime data is het belangrijk te bepalen op welke manier je hierop gaat sturen. Hierover maak je duidelijke afspraken op managementniveau, zodat je precies weet wanneer je in gaat grijpen en op welke manier.

Vaak zijn MKB-bedrijven zelf niet in staat hoogwaardige technologieën in te zetten, omdat deze complex en duur zijn. Tegelijkertijd stellen dergelijke technologieën je in staat een ongekend hoge dienstverlening en SLA’s te bieden. Hoogste tijd dus om een expert in te schakelen.

Heb je een goed beeld van de status van IT in je organisatie? Levert de juiste sturing op IT concurrentievoordeel op voor jouw organisatie? Neem vandaag nog contact met ons op.