Dataopslag

De strategie achter dataopslag met Damecon

Dataopslag2020-07-01T16:45:12+02:00

Je organisatie heeft te maken met data die voor korte termijn of een langere periode opgeslagen dient worden. Damecon helpt je data te identificeren om vervolgens gestructureerd op te slaan. Dit kan betekenen dat een deel van je data extra beveiligd dient te worden en een andere deel van de data op een goedkopere opslag omgeving kan worden geplaatst omdat het niet gebruikt wordt maar wel bewaard dient te worden. Deze manier zorgt ervoor dat de data de juiste beveiliging heeft en op een kosten efficiënte wijze staat opgeslagen.

Data kun je opslaan op je eigen locatie, in de Damecon Managed Cloud of zelfs in public cloud locaties via Damecon. Bij het opslaan en bewaren van data stelt elke organisatie verschillende eisen voor de snelheid van het herstel van de data, maximaal dataverlies en de bewaartermijn van data. Deze eisen zijn bepalend voor de uiteindelijke keuze voor de back-up, archivering en business continuity / disaster recovery dienstverlening.

Hoe vaak wil je een back-up met het oog op restore en recovery?

Hoe lang wil je de data bewaren met het oog op wet- en regelgeving?

Hoe snel wil je de data weer online en hoeveel data wil je verliezen?

Damecon draait het Virtuele Datacenter op basis van hoge beschikbaarheid. De standaard SLA is maximaal 30 minuten dataverlies (RPO) – en 2 uur recovery (RTO). Naar behoefte kan dit worden aangescherpt tot zelfs 0 seconde dataverlies en herstel van productie.

Onderwijs dat past is klant bij Damecon

“Damecon is altijd in staat om het probleem juist te definiëren.”

Geert Jan Vonk, SWV Onderwijs Dat Past

Secure S3

Secure S3 is een zeer krachtige en flexibele (hybride) cloud storage service, waarmee je een vrijwel onbeperkte hoeveelheid data kostenefficiënt en veilig kan opslaan.

Data Fabric

Verplaats je data consistent en op een veilige wijze tussen on premise, managed cloud en public cloud locaties door middel van Data Fabric.

Benieuwd hoe Damecon je organisatie verder kan helpen?

Go to Top