Als klant beschik je over unieke data die je graag wil beschermen, daarom staan veiligheid en privacy centraal. Damecon heeft de data veilig opgeslagen in haar managed cloud gevestigd in twee datacenterlocaties in Nederland, waar Damecon beschikt over een fysiek gescheiden en beveiligde ruimte. De datacenterlocaties van Damecon staan gevestigd in zowel Rotterdam als Amsterdam, zodat er altijd een back-up is van de opgeslagen data.

Voordelen datacenterlocaties Damecon

Binnen de Damecon Managed Cloud heeft iedere klant een unieke sleutel die toegang geeft tot haar data.

Wanneer de klant internetlijnen bij Damecon afneemt kan Damecon de route van de klant naar de Damecon Managed Cloud op een zeer korte verbinding aanbieden.

Damecon verzekert redundantie op de internetlijnen van de klant: Damecon biedt over glasvezel en koper één IPblok aan.

Equinix

Een van de datacenterlocatie waar Damecon haar data heeft gevestigd is Equinix, Amsterdam. Equinix verbindt ’s werelds toonaangevende bedrijven met hun klanten, medewerkers en partners in’ s werelds meest verbonden datacenters in 44+ markten verspreid over vijf continenten. In Nederland heeft Equinix zowel kantoren in Amsterdam en Enschede als datacenters in Zwolle, Enschede en Amsterdam. Ten slotte is Damecon is partner van Equinix Group, ’s werelds grootste datacenter leverancier.

Smartdc

Het Smartdc datacenter is gevestigd in de Rotterdamse Van Nellefabriek. Smartdc heeft als slogan ‘performance datacenters’ en staat bekend als het beste datacenter van Rotterdam waar kwaliteit voorop staat. Het datacenter is met 3500 m2 het grootste datacenter van Zuid-Holland en is het enige datacenter dat is aangesloten op het industriële 23 kV-stroomnetwerk.

Bij Smartdc datacenter heeft Damecon een eigen Damecon suite. Deze suites zijn mini-datacenters met niet alleen een eigen redundante stroom- en koelvoorziening, maar ook eigen glasvezelverbindingen en eigen biometrische toegangscontrole, rookdetectiesysteem en brandblusinstallatie.

SmartDC is een datacenter locatie van Damecon

Benieuwd hoe Damecon je organisatie verder kan helpen?