Data kun je veilig stellen in de managed cloudomgeving van Damecon. Damecon heeft haar eigen managed cloud omgeving bestaande uit twee datacenterlocaties in Amsterdam en Rotterdam. De Damecon managed cloud staat in directe verbinding met Microsoft Azure en Amazon AWS-datacenters.

Damecon Managed Cloud

Damecon biedt een volledig redundant opgebouwde Virtual Private Server omgeving. Zowel het technisch als operationeel beheer wordt volgens een zowel duidelijk als transparant Service Level Agreement geleverd.

De VPS-omgeving voldoet aan de hoogste eisen qua beschikbaarheid en performance. Het platform is modulair opgebouwd op basis van Enterprise technologieën en standaarden. Met bouwblokken wordt deze volledig afgestemd op je wensen en eisen.

Private Cloud

Op de Damecon datacenterlocaties wordt voor jou een eigen resource pool aan virtuele servers gecreëerd afgestemd op je specifieke behoefte. Zo draaien alle applicaties in een virtuele omgeving.

Het Virtuele Datacenter heeft een hoge beschikbaarheid met een standaard SLA van maximaal 30 minuten dataverlies (RPO) en maximaal twee uur recovery  (RTO). De mogelijkheid bestaat deze SLA op zowel de RPO als de RTO verder aan te scherpen tot enkele minuten of seconden dataverlies, afhankelijk van de omgeving.

Damecon heeft de data gevestigd in twee datacenterlocaties in Nederland.

Deze opslaglocaties in Rotterdam en Amsterdam noemen wij de Damecon managed cloud.

Private Cloud

Als internet service provider ontzorgt Damecon haar klanten onder andere met diensten als DNS registratie, domein registratie, website hosting en internetlijnen. Damecon zorgt dat schommelingen in bezoekersaantallen op de website worden opgevangen. Bij pieken worden er eenvoudig meer servers toegevoegd en in periodes met minder bezoekers wordt de servercapaciteit ook weer teruggebracht. Aangezien je alleen betaalt voor wat je afneemt, is het een kosteneffectieve manier van webhosting.

Softwareontwikkelaars willer sneller applicaties en diensten ontwikkelen, beter afgestemd op cloud infrastructuren. Het beheer van containerized applicaties kan worden vereenvoudigd met Kubernetes services.

Damecon verzorgt de infrastructuur om containerized applicaties te hosten en waar nodig te verplaatsen over verschillende clouds. Met Kubernetes worden je applicaties flexibel gemanaged inclusief de data verbindingen onafhankelijk van de infrastructuur, waardoor de workloads eenvoudig te verplaatsen zijn.

Heb je een vraag over onze dienstverlening?

Secure S3

Data kosten efficiënt opslaan in de cloud: Secure S3 is de onderscheidende factor in iedere nieuwe opslag strategie.

Data Fabric

Verplaats je data consistent en op een veilige wijze tussen on premise, managed cloud en public cloud locaties door middel van Data Fabric.

Benieuwd hoe Damecon je organisatie verder kan helpen?