Infrastructuur Security beschermt tegen aanvallen van buitenaf en van binnenuit. Hierbij kun je kiezen voor een actieve vorm van detectie: Advanced Threat Protection (ATP) en een onopvallende lokapplicatie de ‘Honeypot’ die alleen reageert bij aanraking door ongeautoriseerde bronnen.

Alle data die vanuit je organisatie naar buiten worden verstuurd, worden gefilterd. Deze filter bevat alle informatie uit de cybersecurity en wordt door partijen als de AIVA aangevuld. Deze vorm van security heet ATP: hij detecteert de informatie die wordt gestuurd naar onveilige adressen zoals hackers.

Hierin schiet een standaard firewall te kort. De firewall zet de poort open, maar ATP detecteert malware die je naar buiten brengt of naar verkeerde adressen stuurt.

Waar ATP zich richt op data die van binnen het netwerk uit naar buiten gaat, richt Honeypot zich op wat binnen het netwerk afspeelt. De Honeypot wordt ook wel het inbraakalarm voor je netwerk genoemd.

Deze onopvallende lokapplicatie bevindt zich in het netwerk en reageert alleen bij aanraking door ongeautoriseerde bronnen. Dit kan malware zijn, een hacker of een medewerker van de eigen organisatie. Honeypot is een goedkope, simpele en effectieve manier om te zien of er iemand die niet geautoriseerd is op het netwerk aan het zoeken is.

Damecon verzorgt basisbeveiliging, zoals firewall, spamfilter en anti-malware. Door updates tijdig uit te voeren, worden automatisch de laatste security updates doorgevoerd. Daarbij regelt Damecon basisbeveiliging als fysieke toegang naar je infrastructuur vanuit de bekabeling. Daarnaast zijn vooral de aanvullende beveiligingen op basis van gedrag en applicatie op omgeving toepassing de nieuwe standaard voor het hybride- en multi cloud werken.

Damecon heeft de data gevestigd in twee datacenterlocaties in Nederland.

Deze opslaglocaties in Rotterdam en Amsterdam noemen wij de Damecon Managed Cloud.

Bekijk ook onze Damecon Managed Cloud en werkplek diensten

Benieuwd hoe Damecon je organisatie verder kan helpen?