Ondersteuning nodig?
Bel: 088 326 32 66
Need support?
Call: +31 (0)88 326 32 66

Dataopslag, datamanagement en informatiebeveiliging

Data opslaan is één ding, garanderen dat deze zorgvuldig wordt beschermd en schaalbaar, verplaatsbaar en werkbaar blijft, is iets heel anders. Damecon is in staat u compleet te ontzorgen en een oplossing te vinden die past bij de behoefte van uw organisatie. Waarbij u blijft voldoen aan wet- en regelgeving.

& storage

Hybride dataopslag met Damecon Fabric

Damecon levert de meest schaalbare, flexibele en efficiënte dataopslag voor iedere workload. De bewezen technologie van NetApp vormt hiervoor de basis. Al 15 jaar zetten we deze technologie succesvol in met aantoonbaar de hoogste klanttevredenheid.

 

Onze unieke hybride-cloudaanpak stelt u in staat voor iedere applicatie-omgeving de beste opslagplaats te kiezen tegen de laagste kosten. Tevens bieden we de flexibiliteit die u in staat stelt gecontroleerd, beveiligd en transparant te wisselen zonder impact op uw bedrijfsvoering.

 

KLIK HIER VOOR ONZE BACK-UP AS A SERVICE

 

Data Fabric as a Service


 

Zo kunt u eenvoudig uw bestaande opslag omgeving koppelen aan onze cloud, waarbij u de keuze heeft uit verschillende omgevingen vanuit de Damecon, Microsoft Azure en/of Amazon AWS-datacenters. Natuurlijk verzorgen wij de transitie en het beheer, ook van uw eigen omgeving. Dat biedt de volgende voordelen:

 

Universeel dataplatform: in geval van dataverplaatsing, van en naar de cloud. Hiermee is het risico in het transitieproces tot een minimum beperkt.

 

Enkelvoudig managementsysteem: management vindt plaats via de OnCommand CloudManager zodat u niet te maken hebt met meervoudige administratiesystemen.

 

Dynamische dataverplaatsbaarheid: data is vrij te verplaatsen tussen alle omgevingen via “drag-and-drop” in de managementconsole.

 

Geografische compliance: regelt dataopslag binnen de hyperscale public cloud die, indien gewenst, exact te traceren is in geval van wettelijke- of bedrijfstechnische voorschriften.

 

Laag snelheidsverlies: door middel van de high-speed verbindingen die beschikbaar zijn op geselecteerde colocatiehosts van Damecon.

 

Ongelimiteerde schaalbaarheid: maximaliseert de toepassingen via de ongelimiteerde schaalbare mogelijkheden van de hyperscaler cloudproviders.

 

Damecon heeft een eigen demo-omgeving ontwikkeld die de basisfunctionaliteiten toont van een volledig geïntegreerde hybride-cloudoplossing, gebaseerd op het Data Fabric-concept. Vraag hier zeker naar als u contact met ons opneemt!

 

Private cloud

On-premise klantomgevingen kunnen eenvoudig worden gekoppeld aan de Damecon hybride clouddiensten en/of worden meegenomen in de beheerdiensten voor maximale ontzorging.

Hybrid Managed cloud

Damecon managed storageservice levert NetApp private storageservices vanuit de Fabric as a Service hybride dienstverlening.

Multi cloud

AWS en Azure zijn onderdeel van de Damecon hybride cloudservices, hierdoor profiteert u van de voordelen van deze hyperscale cloudproviders met daarbij de beheersbaarheid en controle van Damecon.

 

Datamanagement

Naast de keuzevrijheid voor datalocatie en flexibiliteit, zijn er aanvullende aspecten van belang om de beste dataopslag tegen de laagste kosten te kunnen leveren. Het gaat immers niet om de prijs alleen. Zo mogelijk nog belangrijker is het om te weten welke beschikbaarheid en serviceniveaus (SLA) worden geboden per opslaggebied, en welk inzicht u krijgt in uw data. Als gevolg van unieke datamanagementmogelijkheden biedt Damecon een extreem hoge graad van efficiëntie wat zich vertaalt in lagere kosten.

Read more

Performance

Wat heeft uw applicatie nodig aan performance? U kunt kiezen uit extreem snelle dataopslag voor transacties en databases, tot aan archiefopslag tegen uiterst lage kosten en alles wat daartussen in zit.

 

Schaalbaarheid

Hoeveel capaciteit heeft u nodig per opslaglocatie en wat is uw groeiverwachting? Hoe schaalbaar is de data als de verwachting anders blijkt te zijn? Damecon biedt de antwoorden door oneindig schaalbare data te kunnen bieden, en doordat hyperscale cloudpartijen zoals Azure en AWS direct verbonden zijn met onze geïntegreerde hybride cloudomgeving.

 

Flexibiliteit

Eenvoudig en transparant kunt u data verplaatsen van de ene locatie of opslagplaats naar de andere, zonder impact op uw bedrijfsvoering. Damecon maakt het mogelijk. Zelfs tussen de verschillende clouds, van AWS naar Azure, van hyperscale clouds naar Damecon datacenters en van public cloud naar uw eigen private cloudomgeving.

 

Beschikbaarheid

Beschikbaarheid van data is cruciaal maar kan voor iedere omgeving en organisatie anders zijn. Inherent aan onze aanpak is dat we ieder beschikbaarheid kunnen leveren. Onze technologiekeuze, in combinatie met de unieke hybride cloudaanpak, stelt ons in staat maximale beschikbaarheid te bieden voor iedere organisatie en omgeving.

 

Recovery

Recovery wordt gemeten in twee onderdelen. In eerste instantie gaat het erom zo snel mogelijk weer online te zijn (RTO = Recovery Time Objective). En ten tweede gaat het erom zo min mogelijk verloren te laten gaan aan data en/of transacties (RPO= Recovery Point Objective). Iedere applicatie en omgeving stelt andere eisen aan deze onderdelen. Damecon kan alle mogelijk eisen en wensen invullen, gecombineerd met ieder gewenst serviceniveau.

 

Compliance

Afhankelijk van uw branche is er specifieke of algemene regelgeving met betrekking tot bewaarplicht van data of beveiliging. Afhankelijk van uw specifieke eisen kunnen we u altijd de juiste opslag bieden op verschillende locaties. Europese wetgeving rondom safe harbour en privacy kan hierin bijvoorbeeld sturend zijn.

 

Beveiliging

Databeveiliging staat hoog op de agenda van iedere organisatie, en wordt qua wetgeving voortdurend aangescherpt. Damecon pakt databeveiliging vanuit de kern aan. Bij de data zelf dus. Door encryptie toe te passen zijn uw gegevens altijd beschermd. Maar beveiliging gaat veel verder dan dat. Datalekpreventie en -bescherming (DLP) voor lekken van binnenuit, en cybersecurity (ATP) voor lekken van buitenaf kunnen worden ingeregeld afhankelijk van uw behoefte.

Service level

Damecon kan u ieder gewenst serviceniveau (SLA) bieden vanuit de eigen beheeromgeving in het operating-center (NOC/SOC), met volledig inzicht en transparantie. Dat maakt het mogelijk de beschikbaarheid van onder andere data en back-up aan te tonen van elke cloudvorm, waar dan ook. Naar wens leveren we servers, netwerken en werkplekken en nemen we uw bestaande omgeving in beheer, zodat u zich zorgeloos kunt richten op de primaire bedrijfsprocessen. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Informatiebeveiliging

In samenwerking met XSecutive begeleidt Damecon organisaties bij het inrichten van hun informatiebeveiliging. Wij nemen hierbij wet- en regelgeving als vertrekpunt vanuit drie invalshoeken: organisatorische maatregelen en controle, juridische weerbaarheid en ICT maatregelen en monitoring. De wet ‘Meldplicht Datalekken’ die sinds 1 januari 2016 van kracht is, vormt de impuls om informatiebeveiliging opnieuw onder de loep te nemen. Inmiddels is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) aangenomen. Een Europese richtlijn die nog een stap verder gaat in het vaststellen van eisen m.b.t. informatiebeveiliging.

 

Proces

Wij geven u volledig inzicht in de processtappen naar optimale informatiebeveiliging. Van de potentiele financiële risico’s en juridische aansprakelijkheid, tot volledige inzage in informatiestromen. Gebaseerd op een effectieve organisatie-aanpak en ondersteund door bewezen technologieën richt Damecon zich op:

  • Opsporen van informatieverlies van uw organisatie
  • Analyse van de kwetsbaarheid van uw informatie en bedrijfsvoering
  • Lokaliseren en beheren van informatiebronnen en monitoren van informatiestromen

 

Keuzevrijheid

Onze diensten zijn modulair opgebouwd. U bepaalt zelf welke oplossing in welke vorm of combinatie het beste bij u past. Of uw voorkeur nu uitgaat naar een cloud-based oplossing of een oplossing ‘on-site’: u bepaalt welke infrastructuur het beste bij uw organisatie en budget past. Daardoor houdt uw organisatie altijd de regie op de samenstelling van uw veiligheidsmaatregelen. Wat u kiest: via de samenwerking met Damecon voldoet uw informatiebeveiliging aan naleving van de wet- en regelgeving en is deze bestand tegen aanvallen op uw netwerk en gevoelige informatie.

Prijzen Storage

Pakket A
Storage-Applicatie workload
Pakket B
Storage-Content workload
Pakket C
Storage-Replicatie workload
Pakket D
Secure S3 Object based opslag
Additionele opties
Remote Management

Ons team staat voor u klaar

& wij vertellen u alles over onze dienstverlening

Rob Christ
Commercial Director
Jory van Dam
technical director
Daniel Ciggaar
servicedesk engineer
Charlotte van Dam - Boeve
Financial Director
Lees meer over DameconLees meer over Damecon

Bekijk onze andere diensten

& storage

& storage

Opslagdiensten per workload.
Toegesneden op uw gebruik,
beschermingsniveau en datadoelstellingen.

Meer over storageMeer over storage

& storage

& datacenter

Werk flexibel en veilig in de cloud, met onze end-to-end hybride clouddiensten, van business process services en e-mail tot informatiebeveiliging.

Meer over datacenter Meer over datacenter

& storage

& werkplek

Damecon biedt een
volledig geïntegreerde
cloud-werkplek:
een totale desktopoplossing,
inclusief telefoon,
e-mail & virusprotectie.

Meer over werkplekMeer over werkplek

& storage

& service

Klantenservice op enterpriseniveau.
Binnen 60 seconden contact,
direct hulp met real-time inzicht en oplossingsgarantie.

MEER OVER SERVICEMEER OVER SERVICE

& neem contact met ons op

& contact us

Bezoekadres
Visit us

Hoofdweg 178
3067 GJ Rotterdam
The Netherlands

© DAMECON GROUP B.V. 2016
- -
DISCLAIMER & COOKIES