Je werkplek wordt aangevuld met een lokale omgeving en support door de Damecon Servicedesk. Zo worden werkplekken beheerd en beveiligd en zijn ze beschikbaar op elk gewenst apparaat. Dé ideale combinatie van werkplek en device management.

Damecon biedt Endpoint Management op basis van een thin client, fat client of een combinatie hiervan.

  • Thin Client: een apparaat met een grafische kaart met minimal OS (Igel) die constant verbinding maakt met een server voor het gebruik van virtuele computer applicaties (VDI). De Igel software zorgt tegelijkertijd voor gecentraliseerde beheer functies.

  • Fat Client: desktop-of laptop met full OS (Windows) aangevuld met software van N-Able waarbij periodiek contact met een netwerk of centrale server wordt gemaakt. Een groot aantal onderhoud- en beheerfuncties kan zo onafhankelijk van een server worden uitgevoerd.

  • Combinatie Thin Client & Fat Client: een Fat Client kan Thin worden gemaakt door middel van een Igel software licentie. Igel zorgt dat de Fat Client wordt opgestart met het minimale OS van Igel waardoor deze zich gedraagt als een Thin client, dit zorgt voor circulaire IT. De Igel software zorgt tegelijkertijd voor gecentraliseerde beheer functies.

Naast het managen van de thin client en fat client kan Damecon deze software ook leveren.

Neem contact op voor meer informatie!

Aanvullingen voor de werkplek

Naast de Office- en Microsoft 365 licenties voor de lokale werkplek, de Damecon Cloud Werkplek en de Office 365 Coud Werkplek biedt Damecon losstaande diensten aan.

Lees meer over de aanvullingen voor de werkplek voor een werkplek op maat.

Benieuwd hoe Damecon je organisatie verder kan helpen?